BLOG: HET REINIGEN VAN EEN DROGE EN GEVOELIGE HUID

Goed reinigen is een essentiële stap in je huidverzorgingsregime. We zien helaas veel problemen bij mensen die te vaak of verkeerd reinigen. Als je van nature een droge of gevoelige huid hebt dan is een correcte reiniging één van de belangrijkste dingen.

Een goed gereinigde huid straalt, is voldoende gehydrateerd en de kans op verstopte poriën en puistjes is klein. Een huid die slecht (of overmatig) gereinigd wordt, zal er dof, droog of juist vet en onrustig uitzien. Door te veel reinigen maak je de barrièrefunctie van je huid stuk, je verwijdert ook de bacteriën die je huid juist gezond houden. Er moet dus een balans zijn.  

Reinig een gevoelige huid als een zijden blouse

Als we het hebben over een droge en gevoelige huid dan kun je dat zien als een zijden blouse die je wilt wassen. Dat moet met beleid gebeuren. Lage temperaturen en milde reinigingssubstanties. Met een aangepaste reiniging wordt je huid mooier en sterker.

Gebruik bij voorkeur alleen ’s avonds een milde reiniger die je afspoelt met water en die niet schuimt. Gebruik zeker geen geïmpregneerde reinigingsdoekjes. Deze lijken misschien je huid te verzorgen maar zitten vaak vol met conserveringsmiddel en parfum, die je dus ook niet wegspoelt.

Een melkachtig product, waaraan olie is toegevoegd, of een rijke reinigende balsem is voor jouw huid het meest geschikt. Zo’n balsem is opgebouwd uit puur plantaardige oliën. Een tonic of lotion na je reiniging gebruiken is niet nodig en zelfs ongewenst wanneer daar iets van alcohol in zit. Beter gebruik je een hydraterende spray of een vochtherstellend serum.

Droge huid en toch puistjes

Heb je een droge huid maar toch last van puistjes dan kan je je huid ook het beste met een balsem reinigen. Omdat een balsem dikker is en als het ware smelt op de huid moet je iets meer druk zetten om deze in te masseren. Hierdoor worden de poriën ook wat dieper gereinigd dan bij het gebruik van een milk-achtige substantie.

insideoutbeauty myskincaud outsideinbeauty skincare zenbeauty

← Older Post Newer Post →

REINIGEN VAN EEN DROGE EN GEVOELIGE HUID