BLOG: VERZORGING VAN DE DROGE HUID

Je huid voelt trekkerig, jeukt, voelt ruw aan en vertoont misschien zelfs barstjes. Vooral in de winter als het buiten guur en koud is en binnen de verwarming aanstaat. Het zijn typische kenmerken van een droge huid. Zo’n droge huid kan voorkomen in je gezicht maar zeker ook op je benen en armen.

Koud weer is één van de boosdoeners, maar ook warm douchen heeft impact op de huid.

Hier volgen tips om van je droge huid af te raken.

 

  • Reinig je huid zacht en gebruik geen uitdrogende reinigingsproducten. Geen zeep onder de douche maar bijvoorbeeld een doucheolie en voor je gezicht een reinigingsmilk die plantaardige oliën bevat of een rijke reinigingsbalsem. In deze blog schreven we er al over.

 

  • Smeer je huid dagelijks in met een crème die geschikt is voor een droge huid. Bij voorkeur een product zonder parfum want als je huid erg droog is wordt deze ook gevoeliger en kan sneller reageren op allerlei (onnodige) toevoegingen in je crème.

 

  • Als het vriest is of wanneer je op wintersport gaat is het belangrijk dat je een crème gebruikt op basis van een W/O emulsie. Dit betekent dat in de structuur water zich aan de binnenkant bevindt en olie (vetstoffen) aan de buitenkant van de structuur. Zo’n W/O crème voelt ook heel comfortabel aan bij een erg droge huid. Het omgekeerde noemen we een O/W emulsie, zo’n emulsie heeft water aan de buitenzijde waardoor deze bij hele lage temperaturen sneller kan bevriezen op je huid. Dat wil je natuurlijk niet!

 

  • Voeding van je huid van binnenuit is bij een droge huid ook essentieel. Dus zorg ervoor dat je voldoende goede vetstoffen binnenkrijgt via bijvoorbeeld walnoten en vette vis.
    Een ondersteuning met een speciaal supplement is ook aan te raden.
insideoutbeauty outsideinbeauty skincare zenbeauty

← Older Post Newer Post →