BLOG: WAT DOEN SERUMS EN AMPULLEN VOOR MIJN HUID

Heeft je huid behoefte aan meer vitaliteit, weerstand en glans? Gebruik dan een geconcentreerd verzorgingsproduct met specifieke en krachtige werkstoffen. Vaak is een serum of een ampul met een bijzondere eigenschap om de huid te hydrateren of te voeden dan het aangewezen product. 

WAT ZIJN SERUM EN AMPULLEN?

Serums en ampullen zijn vaak het paradepaardje van de huidverzorging. Alle overbodige stoffen worden er uit gehaald waardoor enkel de zeer waardevolle en actieve ingrediënten overblijven. Ze worden gebruikt als alternatief of in aanvulling op crèmes. Serums bevatten geen afsluitende of luchtdichte vochtinbrengende ingrediënten zoals vaseline of minerale olie die ervoor zorgen dat het vocht in de huid niet verdampt. Ze bevatten ook minder smeer- en verdikkingsmiddelen.

Een serum zit vaak in een flesje met een pipetje of in een dispenser. Een ampul zit in een klein glazen flesje met bijna alleen maar werkstoffen. Het flesje breek je open en de werkstoffen zijn voor eenmalig gebruik.

 

6 WEETJES OVER SERUMS EN AMPULLEN

#1 Is geconcentreerder en daardoor ook wat duurder

Een serum is een vloeistof en is het qua ingrediënten een stuk geconcentreerder dan een crème . De geconcentreerde druppels zijn super-efficiënt. De werkstoffen bestaan uit kleine moleculen die dieper in de huid werken. Een ampul zit in een klein glazen flesje met werkstoffen voor eenmalig gebruik. Ook deze werkstoffen zijn zeer efficiënt omdat ze hoog gedoseerd zijn en diep de huid indringen. Een serum/ampul is duurder dan het gemiddelde product, door de samenstelling van werkzame stoffen. 

#2 Is zuinig in gebruik

Doordat een serum zo geconcentreerd is, heb je per keer heel weinig product nodig. Hierdoor is een serum zuinig in gebruik. 

#3 Geeft snel resultaat

Ze geven snel resultaat. Een serum of een ampul zal een specifiek doel en resultaat hebben. Bijvoorbeeld om rimpels te verminderen, de huid te verstevigen en te liften, de huid hydrateren of soms juist om de huid te ontdoen van de verouderde cellen. Na een week zie je huid al verbeteren en na een maand zie je een aanzienlijk verschil. Dit komt door de werkzame stoffen, hoe hoger de dosis, hoe effectiever het product. 

#4 Breng het aan op een schoon gezicht

Het is echt ontzettend belangrijk dat je een serum/ampul altijd op een schoon gezicht aanbrengt. Reinig je gezicht goed zodat de serum/ampul goed kan doordringen in de huid. 

#5 Breng voor je dag- of nachtcrème aan

Veel mensen twijfelen of ze eerst hun crème aanbrengen of het serum. Je begint met het serum, gebruik ongeveer 3-4 druppeltjes, masseer deze over je gezicht, hals en decolleté. Laat de huid rondom de ogen vrij. Het serum zal snel worden opgenomen, hierna kun je dag- of nachtcrème aanbrengen. Net zoals een serum breng je een ampul op een schoon gezicht aan. Breek de ampul met je duim en een tissue op de witte stip open, klop de inhoud in je handpalm en verdeel deze over het gezicht, de hals, het decolleté en masseer  in. De gehele ampul in één keer opmaken. 

#6 Breng 's ochtends en/of 's avonds aan

Ieder serum is anders en daarom is het goed om te weten of jouw serum geschikt is voor dag, nacht of allebei. Een vetter serum is geschikt voor ’s nachts, anders loop je de hele dag met een glimmend gezicht rond. Sommige serums zijn op beide momenten te gebruiken. Een ampul gebruik je `s avonds. Je hoeft geen nachtcrème op te brengen, maar het mag wel.

WANNEER GEBRUIKEN WE EEN SERUM OF AMPUL?

Wacht niet tot het moment dat je merkt dat je huid zichtbaar vermoeid, verslapt of verouderd is. Het beste is om een serum het hele jaar door te gebruiken. Het geeft je huid net dat extra en juist de regelmaat in je persoonlijke verzorgingsplan geeft resultaat. Een ampullenkuur is het beste om 4 x per jaar te gebruiken, bij het wisselen van de seizoenen of als je een feestje hebt. Pascaud heeft heel wat mooie serums en ampullen in haar assortiment. Hieronder lichten we kort even enkele toe.

Pascaud 24 Ampullen kuur:

Een kuur die samengesteld is uit drie soorten ampullen, steeds met een hoge concentratie aan werkstoffen, in één verpakking:

  • Ampullen met Retinol (vitamine A) om de aanmaak van nieuwe cellen te stimuleren en de huidstructuur te egaliseren. Belangrijk voor de rijpere huid.
  • Ampullen met AHA (fruitzuren) om zowel afvalstoffen als oude, dorre en schilferige huidcellen zacht, maar grondig te verwijderen.
  • Ampullen met DNA (oligopeptiden) om de huid te verzachten, te voeden, te repareren en nieuwe energie te geven. Belangrijk voor een droge en snel vermoeide huid.

Juist omdat deze combinatie van ampullen in feite een ‘systeem’ is dat alle lagen van de huid binnen 24 dagen bereikt, is deze ampullenkuur de beste kuur voor je huid. Dus gebruik de kuur bij de wisseling van de seizoenen, als je je huid iets extra`s wilt geven of voor een feest.

Pascaud Serum Code H:

Dit geconcentreerde en intensief vocht herstellend serum, met hyaluronzuur, voedt en hydrateerd de huid. Het geeft een zijde-effect op de huid. De huid voelt heel de dag soepel en fluweelzacht aan. Dit serum kan iedereen goed gebruiken.

Pascaud Re-boost Serum:

Is een anti rimpel serum met Retinol en Q10, dat fijne lijntjes en rimpels vermindert. Dit serum gebruik je vanaf je 30e als de rimpeltjes tevoorschijn gaan komen.

Pascaud Innovative II:

Het serum dat je op het moment van gebruik vers klaar maakt, vermindert pigmentvlekken, door de 79 % werkzame vitamine C. Dit serum gebruik je als je last hebt van pigmentvlekken, zonschade wil herstellen of huidveroudering krachtig wil aanpakken. 

← Older Post Newer Post →