BLOG: De toekomst van jouw huid lees je uit een DNA test

Een glazen bol. Een blik op de toekomst. Wie is er niet nieuwsgierig naar? Hoe leven we dan, hoe verloopt ons dagelijks leven en vooral: hoe zien we er uit over pak ‘m beet 20 jaar? Er zijn geweldige apps die ons huidige beeld veranderen in een oud omaatje of opaatje. Nog nooit iemand gezien die erbij stond te juichen. Een beetje mooi oud worden (en vooral gezond), dat is toch de wens van iedereen?  Het is op de een of andere manier confronterend om te weten dat rimpels, pigmentvlekken en een slappe(re) huid het toekomstbeeld zijn. Wat we hieraan kunnen doen?

De wereld van de wetenschap – ook in de beautybranche – maakt grote sprongen. Zo is het al jaren een feit dat je door middel van DNA onderzoek jouw toekomstige huidproblemen in kaart brengt. Klinkt dit als science fiction? Echt niet. Het begint allemaal met een DNA-test. De laatste jaren zijn deze nogal populair omdat er bijvoorbeeld ook testen op de markt kwamen om aan de hand van jouw DNA uit te zoeken waar jouw voorouders vandaan kwamen. Het proces is eenvoudig; thuis met een soort wattenstaafje wangslijm afnemen – je kent het wel uit politieseries – opsturen naar het lab en dan krijg je de uitslag. Ook in de beautywereld is het testen van DNA al steeds gewoner. Ook een wattenstaafje, en ook een uitslag, maar wat krijg je voor informatie?

Heel kort door de bocht: de uitslag geeft aan voor welke toekomstige huidveroudering jij gevoelig bent. Hoe persoonlijk is dat? En wat een voordeel, want zo’n DNA test hoef je maar een keer te doen, want je DNA is uniek en verandert nooit. Mardge Pascaud, founder van Pascaud, ontwikkelde My Skincaud. Dit DNA-concept koppelt aan de uitslag een gepersonaliseerd beauty advies. De test spoort op of jij aanleg hebt voor rimpels, voor roodheid en nog veel meer zaken. Hoe geweldig is dat je met deze kennis een gericht beautyritueel optuigt? We nemen je mee in de wereld van My Skincaud en vertellen je in een reeks van blogs hoe dit hele proces in elkaar steekt. Toch een beetje een glazen bol

ontdek hier meer over my skincaud

← Older Post Newer Post →